Eten in de buurt

Als u in de buurt van ons huis uit eten wilt zijn er verschillende mogelijkheden: van zeer eenvoudig tot duur.

Il Grottino di Zio Totò 
In Monte Castello di Vibio (3,5 km) kunt u uitstekend eten bij chefkok Massimo in ‘De grot van oom Totò’.  Lokale producten, informele atmosfeer, geweldige wijn. Ietsje duurder, maar nog steeds betaalbaar.
Via Don Oscar Marri, 2, 06057 Monte Castello di Vibio PG. 075 878 0652

Da Nadia
Deze pizzeria heeft geen naam, maar de eigenaar heet Nadia. Het ligt op loopafstand (2 km) van ons huis in het gehucht Cecanibbi. Heerlijke (dunne) pizzas en prima vino della casa. Zeer betaalbaar en erg lekker, alleen oppassen met desserts. Met de zelfgemaakte taart en koffie zit u goed, maar pas op voor de gefrituurde pudding!
Alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Als u linksaf het hek uit loopt (of rijdt) volgt u de weg voor 2 km. Tegenover de kerk ziet u de pizzeria liggen.

Enoteca Oberdan
Bij Elsa van Oberdan in Todi kunt u zeer goed eten. De kaart wisselt zo’n beetje elke dag met wat minder traditionele gerechten die wel altijd gemaakt zijn van lokale producten. Elsa is ook sommelier dus er is veel aandacht voor (lokale) wijnen.
Het kleine terras op de stadsmuur biedt prachtig uitzicht op ons dorp en de omgeving. Reserveren is aanbevolen.
Via Augusta Ciuffelli 37, Todi , PG. 075 894 5409

Osteria Novecento
Deze wat duurdere Osteria is in Ilci op 6 km van ons huis. Een on-italiaanse, moderne aankleding maar uiteraard wel met echt Italiaans eten.
24, Localita’ Ilci, Todi, PG 06059, 06059 Ilci Todi PG. 075 885 2294.  http://www.osterianovecentoilci.it

Osteria Il Borghetto
Een andere Osteria is die in Deruta: Il Borghetto. Eigenaar Luigi is een jonge gast die jaren gekookt heeft op cruiseschepen die de hele wereld over voeren. Nu is hij terug en voegt hij z’n eigen twist toe aan de verder typisch Italiaanse keuken. Deruta is de majolica-hoofdstad van de wereld en is op 23 km afstand (20 minuten rijden).
Via Borgo Garibaldi, 102, 06053 Deruta PG. 075 972 4264

Spezzatino

In Perugia (43 km) en Todi (8 km) is het aanbod overweldigend. Vraag ons gerust om advies.